ACTIES ‘Blue zone Ondiep’ OBS Jules Verne.

1. Chill in Ondiep is belangrijk omdat iedereen gestrest is

Actie
W
ij Ty, Quintin, Cathy, Jazz en Lisa gaan een week yoga organiseren. Eén dag in de week gaan wij een kwartier yoga organiseren voor groep 6, 7 en 8.

Tweede actie is:
Op school zijn de leerlingen van groep 8 mediator. Dat betekent dat wij in de pauze conflicten oplossen van andere groepen. Zodra er een conflict is gaan wij onze nieuwe actie uitvoeren. We zullen aan het begin van de mediatie eerst 2,5 minuut yoga/meditatie uitgevoerd worden,, om op deze manier de kinderen eerst rustig te maken. voor we het probleem op gaan lossen. Ede yoga een kwartier bezig is gaat Ty de kinderen die meedoen proberen als afleiden. En als je af bent mag je Ty helpen met afleiden. Wij spelen zonder prijs. maar niet te snel opgeven omdat er geen prijs is gewoon lekker meedoen. wij zorgen er ook voor dat het gewoon een super kwartier wordt. wij hebben veel van de oefeningen van de video van headspace. Alle oefeningen zijn veilig. Wij wensen dat u een fijn yoga kwartier heeft.

2. Volg je hart in de nieuwste ‘Volg je hart in de nieuwste ‘Blue zone’, ONDIEP

Hallo, wij zijn Samantha, Lola, Anna Rosalie en Roos en en wij hebben een project over de 5 blue zones in de wereld: Costa Rica, Greece, Sardinië, California Lamb & Okinawa. Ze heten blauwe zones, de plaatsen in de wereld waar mensen langer en gezonder leven dan ergens anders op de wereld. Mensen die in één van deze plaatsen wonen worden gemiddeld 90 of zelfs 100 jaar, in goede gezondheid, zonder medicijnen of invaliditeit. Willen we dat niet allemaal?

De vijf blauwe zones zijn:Het Italiaanse eiland Sardinië-Okinawa in Japan-Loma Linda in Californië- Het geïsoleerde Nicoya in Costa Rica Peninsula en Ikaria, een geïsoleerd Grieks eiland

Wij hebben als doel: ‘Volg je hart’. Waarom is volg je hart belangrijk?
Als je je hart volgt in je leven, leef je gemiddeld zeven jaar langer en dat wil natuurlijk iedereen.
Een doel in je leven kan bijvoorbeeld je werk of je kind zijn.Wij richten ons deze keer op het stukje werk. Met dat idee organiseren we een beroependag. Zodat je weet wat je later wilt gaan doen. Bij elke keuze moet je je hart volgen, zelfs bij wc-rollen kiezen.

Dus als je later voor moeilijke keuzes komt te staan volg onze belangrijkste tip: Volg je hart gewoon en vind jouw doel in je leven!!!!!!

3. Sport & Bewegen in Ondiep

Lukt het jou om genoeg te sporten en bewegen in Ondiep?

Onze actie is een activiteitenweek houden. We gaan verschillende activiteiten uitvoeren die met sport te maken hebben.

Zoals: een voetbaltoernooi, joggen, yoga en nog veel meer. Want bewegen is goed voor je hersenen en de ontwikkeling ervan. Daarbij willen we onze buurt in beweging houden. We willen onze buurt sowieso 90+ laten worden door een actieve levensstijl. Kinderen moeten minimaal 3 keer per week aan bot- en spierversterkende activiteiten  Maakt niet uit op welke manier, als het maar te maken heeft met bewegen

4. Vrienden & Familie ‘Elkaar leren kennen’

Wij zijn Nazan, Suzie, Cigdem, Florian & Bilal. En wat wij willen bereiken is dat mensen elkaar beter leren kennen en misschien wel vrienden worden. Vrienden zijn belangrijk, omdat je zonder vrienden ongelukkig bent. Vrienden zijn ook belangrijk omdat als je mensen om je heen hebt die om je geven dus vrienden. Dan leef je langer en dan ben je nooit alleen.

Onze actie is: met de ouders een soort van meating hebben. Door spelletjes met ze te doen. De spelletjes zijn: kwartet, limbo, rond om de tafel, tot tien tellen, kapla & jenga.

We gaan ook met elkaar kletsen zodat ze elkaar beter leren kennen.

5. 80/20% eten

Ons onderwerp is eten en drinken, waarom past eten en drinken bij de Blue Zones? Omdat als je gezond eet, je langer kunt leven. De mensen uit de Blue Zones verbouwen hun eigen voedsel. En eten daarvan 80%, en daarom leef je gezonder en heb je minder kans op obesitas (dat is als je te veel boven het gemiddelde weegt  dat kan leiden tot gezondheidsrisico’s)

Onze actie is: dat we iedereen een papieren/kartonnen bordje geven. Daar maken we 80% eten op en 20% laten liggen. Dan willen wij graag dat de mensen die dit bord krijgen. Een foto maken van wat ze vanavond eten. En dan moeten ze laten zien dat ze 80% opscheppen en 20% niet, ze moeten dan de  foto naar ons mailen. Of doe je gezellig mee?