HOBBY & Beroependag heeft ‘JOU’ nodig

HOBBY & Beroependag heeft ‘JOU’ nodig.

We hebben een nieuw programma onderdeel vanuit het ouderlokaal.

Dit is de Hobby- en beroependag! Tijdens vele bijeenkomsten in het ouderlokaal kwam naar voren dat ouders, jullie dus, je talent, hobby of beroep willen inzetten voor school.
Vandaar dat vrijdag 29 mei de ‘HOBBY- EN BEROEPENDAG’ plaatsvindt.

Dit kan alleen een succes worden met jullie inzet.
Wij streven naar minimaal 2 ouders per klas.

Het beeld dat wij nu hebben is een soort markt waarbij ouders informatie geven/ workshops verzorgen/proefjes doen met kinderen schoolbreed. Concrete invulling vormen we tijdens de bijeenkomsten.

Waarom vinden wij dit zo belangrijk?

Als kind groei je op in een netwerk van vrienden en kennissen van je ouders/verzorgers. Je leert al snel de banen kennen die deze groep mensen uitvoert. Het is daarom belangrijk dat kinderen nog meer banen voor de toekomst tegenkomen.

Wat interesseert het kind en welke ambities heeft hij of zij. De diversiteit die de kinderen op deze ‘hobby- en beroependag’ tegenkomen wordt hopelijk groot.

Laat kinderen dus weten waarvoor ze naar school gaan, laat zien uw hobby of beroep!

De voorbereiding zal plaatsvinden op:

• vrijdag 17 april in het ouderlokaal om 8:30 – 9:30 uur

• woensdag 22 april om 14:10 – 15:00 uur in groep 8

• woensdag 20 mei om 14:10 – 15:00 uur in groep 8

• verder is het ouderlokaal als voorbereidingsplek (in overleg) ter beschikking.

• vrijdag 29 mei HOBBY EN BEROEPENDAG 12:00-14:00 uur.

Bijvoorbeeld:

Vrachtautochauffeur of automonteur, laat de kids kijken in je wagen.
Verkoper, leer ze je beste ‘trics’.
Computer designer, leer ze hun eerste design.
Kapper, leer ze het haar opsteken.
Mannen in de bouw, hoe gebruik je de verschillende ‘tools’.

Meld je voor 15 april persoonlijk of via jortjacobs@obsjulesverneutrecht.nl aan.
Jong geleerd is oud gedaan!

Wilt u meer informatie dan kunt u terecht bij Jort Jacobs (leerkracht van groep 8)

Dit artikel is geplaatst in Activiteiten ouderlokaal, Voorpagina. Bookmark de permalink.